„Последните 3 кг пред одморот ги симнав со наједноставната каша- Брзо, без да гладувам и го решив проблемот со опстипацијата“
Постојат милион ветувачки реклами за „супер храна“ за слабеење, кои всушност се само и токму тоа, реклама, чија цел е профитот, наместо вистинските ефикасни и здрави резултати.
За ефикасно слабеење не е потребно да барате чуда од производи по Интернет и доколку се наоѓате во ситуација пред одење на море или имате некој свечен настан и посакувате да се ослободите од неколку килограми вишок, тогаш изберете тоа да го направите на природен, правилен и ефикасно брз начин.
Токму за таа цел ќе ви помогне диетата со пченична каша, со која може да ослабнете дури 5 килограми вишок. Станува збор за диета со помош на која ќе ослабнете, без притоа да гладувате. Истовремено кашата го забрзува метаболизамот, ја обновува дигестивната функција и помага да се ослободите од непријатната состојба на опстипација.
Чудесната каша воедно ќе ви помогне да го регулирате нивото на лошиот холестерол во крвта. А поради нејзиниот висок гликемичен индекс, се препорачува истата да ја практикувате само 4 дена, а потоа да направите пауза.
Консумирањето на кашата треба да биде во мали порции, а притоа треба додека ја држите диетата и да пиете многу вода.
Диета со пченкарна каша
Прв ден
400 гр пченкарна каша, 1 краставица, 1 домат, 1 јаболко, 2 литри вода
Втор ден
Удвојте го менито од првиот ден
Трет ден
400 гр пченкарна каша, 300 гр салата од зелка и моркови, зачинета со сок од лимон и 1 кафена лажица масло за готвење, 2 литри вода, 3 шолји зелен чај без шеќер
Четврт ден
Удвојте го менито од третиот ден
Како да ја приготвите пченкарната каша
За да пченкарната каша ви помогне брзо и ефикасно да ослабнете, потребно е истата да биде правилно приготвена, без притоа да додавате млеко и шеќер во неа.
Потребни состојки
- 50 гр фино мелено пченкарно брашно
- 200 мл вода
- 5 кафена лажица масло за готвење
- Малку сол
Начин на подготовка
Добро исплакнете го пченкарното брашно со чиста вода. Потоа во тенџере ставете вода и оставете ја истата да зоврие, а потоа додадете и малку сол.
Следно, во топлата вод, додадете го и пченкарнотобрашно, измешајте добро и гответе на тивок оган 15-20 минути. На крај во добиената каша, додадете малко масло за готвење.