Дури и да е тврдо како ѓон, откако ќе го премачкате месото на овој начин, тоа станува сочно и неверојатно вкусно
Најверојатно барем еднаш во животот ви се случило да купите месо, да го приготвите, а тоа да остане суво и жилаво, расипувајќи го вашиот апетит.
За жал, на секому може да му се случи да наиде на старо и неквалитно месо во маркетот, но постои едно многу едноставно решение за оваа ситуација, без притоа да приготвувате сложени маринади.
Во продолжение ви откриваме како и најжилавото место да го претворите во најкревко, како што е пилешкото.
Тајната е многу едноставна- Едноставно валајте го парчето во сода бикарбона и така оставете го да отстои во ладилникот 3-5 часа.
Неопходно е пред готвење месото добро да го измиете, а со овој лесен трик, тоа ќе стане многу меко и буквално ќе се топи во уста.