Француски крем со 2 јајца – Се прави брзо, а толку вкусен, што уште на првата лажица се топи во уста
За денес ви предлагаме да го пробате следниот чудесен француски крем, кој се приготвува неверојатно брзо и лесно, не ви се потребни многу состојки, а неговиот вкус не остава никого рамнодушен!
Француски крем4
За денес ви предлагаме да го пробате следниот чудесен француски крем, кој се приготвува неверојатно брзо и лесно, не ви се потребни многу состојки, а неговиот вкус не остава никого рамнодушен!
Servings: 4
Ingredients
- 2 јајца
- 400 гр пресно млеко
- 4 супени лажици нишесте
- Половина шолја шеќер
Instructions
- Измешајте го нишестето заедно со половината од шеќерот. Потоа кон смесата додадете ги двете јајца и добро измешајте до добивање на смеса без грутки.
- Преостанатиот шеќер исипете го во мало тенџере и потоа додадете го и пресното млеко. Оставете ја смесата на оган, додека да зоврие. Потоа смесата со врелото млеко во смесата со нишестето, задолжтелно тоа правете го бавно.
- Потоа вратете ја смесата назад во тенџерето и оставете јада се вари на тивок оган. Потребни се само неколку минути, додека кремот да стане густ. На крај кога ќе биде готов, поделете го во повеќе чинии и декорирајте по ваша желба.