Маринирани тиквички на корејски начин – Крцкави и со вкус кој нема конкуренција!
Ако ги обожавате тиквичките и уживате во нивното приготвување, тогаш денес ви предлагаме да пробате нов начин на нивна подоготвка, со кој со сигурност ќе ги воодушевите вашите најблиски!
Маринирани тиквички на корејски начин
Ако ги обожавате тиквичките и уживате во нивното приготвување, тогаш денес ви предлагаме да пробате нов начин на нивна подоготвка, со кој со сигурност ќе ги воодушевите вашите најблиски!
Instructions
- Исечете ги тиквичките на тенки парчиња. Се препорачува тоа да бидат млади тиквички за да немаат семиња. Ако тиквичките се големи исечете ги на кругови.
- Додадете ги исечените тиквички во длабок сад и додадете 1 кафена лажица сол. Измешајте ги добро сите состојки заедно и оставете ги тиквичките да отстојат така 30 минути.
- Излупете го морковот и изрендајте го. Додадете ги морковите во одделен сад и додадете прстофат сол. Измешајте добро и оставете ги така да отстојат 30 минути.
- Во меѓувреме излупете 4 чешниња и изгмечете го. Исипетего соја сосот во лукот и исто така додадете 1 кафена лажица сок од лимон и додадете мед. Измешајте ги сите состојките заедно и додадете со мелен лут пипери мелен црвен пипер.
- Исцедете го вишокот течноста од морковот и тиквичките, а потоа добро измешајте ги.
- Исипете го ароматичниот сос во зеленчуците. Загрејте 50масло во тава, а потоа додадете го исто така кон зеленчуците. Измешајте иоставете јадењето да се излади 20 минути.