Ако обожавате да приготвувате торти, слатки и било какви десерти, денес ви го претставуваме совршениот рецепт за најдобриот и највкусен фил, со кој вашите десерти ќе бидат на сосема ново ниво! Еве како лесно може да го приготвите.

Највкусниот фил за торти, слатки и десерти

Ако обожавате да приготвувате торти, слатки и било какви десерти, денес ви го претставуваме совршениот рецепт за најдобриот и највкусен фил, со кој вашите десерти ќе бидат на сосема ново ниво! Еве како лесно може да го приготвите.
Course: Десерт
Cuisine: Француска
Клучни зборови: слатки, торта, фил, фил за торти
Servings: 4

Ingredients

  • 500 гр кисела павлака (20%)
  • 180 гр шеќер
  • Малку кора од лимон
  • 2 јајца
  • 3 супени лажици брашно
  • 250 гр путер на собна температура
  • 2 гр ванила

Instructions

  • Изматете ја киселата павлака, јајцата, изренданата кора од лимон, ванилата, брашното и шеќерот. Поставете ги на водена пареа и варете, додека смесата да се згусти, а потоа почекајте истата целосно да се излади.
  • Изматете го путерот и при неговото непрекинато мешање, истовремено додадете го изладениот фил.