Омлет на шпански начин – „Зедов малку кашкавал, 2 јајца и брашно и ја приготвив највкусната вечера“
Фантастичниот шпански омлет со кашкавал е одличен избор за вечера, доколку немате премногу време за готвење, а сепак сакате да уживате во богат вкус! Со малку состојки, ќе добиете неверојатен ароматичен специјалитет.
Омлет на шпански начин
Фантастичниот шпански омлет е одличен избор завечера, доколку немате премногу време за готвење, а сепак сакате да уживате вобогат вкус! Со малку состојки, ќе добиете неверојатен ароматичен специјалитет.
Servings: 4
Ingredients
- 200 гр кашкавал
- 2 јајца
- 150 гр кисела павлака
- 3 супени лажици пченично брашно
- По вкус зачини
- По вкус сол и мелен црн пипер
- 1 супена лажица сончогледово масло
Instructions
- Измешајте ги јајцата со киселата павлака, солта и мелениот црн пипер. Посолете во зависност од тоа колку е солен кашкавалот. Следно, додадете ги брашното, изренданиот кашкавал, исечените зачини и измешајте.
- Загрејте сончогледово масло во тава, исипете ја смесата и изпржете ја на умерен оган под капак, за 5-7 минути. Со 2 шпатули, внимателно свртете го омлетот на испржете уште 5 минути, без капак.
- Доколку се грижите да околу свртувањето, може јадењето даго поделите на два дела, па така да го испржите.