Пилешките крилца се едно од најомилените јадења на речиси повеќето луѓе, па токму денес за вас имаме фантастичен рецепт, со кој загарантирано ќе излижете прсти и тоа неколу пати!

Пилешки крилца со кои ќе излижете прсти- Ем излегуваат поевтино, ем се неверојатно вкусни

Пилешките крилца се едно од најомилените јадења на речиси
повеќето луѓе, па токму денес за вас имаме фантастичен рецепт, со кој
загарантирано ќе излижете прсти и тоа неколу пати!
Total Time50 minutes
Course: Main Course
Cuisine: Mexican
Клучни зборови: пилешки крилца, пилешко

Ingredients

  • 500 гр пилешки крилца
  • 500 мл светло пиво
  • 3-4 чешниња лук
  • 1/4 кафена лажица мелен црвен пипер
  • По ваш вкус сол и кари

Instructions

  • Најпрво измијте ги крилцата и исушете ги. Поставете ги во
    соодветен сад, а одозгора додадете го истолчениот лук, карито и мелениот
    црвен пипер и посолете. Добро измешајте ги сите состојки заедно со раце, така
    што крилцата добро бидат потопени во зачините.
  • Оставете ги пилешките крилца неколку часа да отстојат во
    маринадата, складирани во ладилникот.
  • Земете соодветен сад за печење и поставете го месото во
    неа, а потоа полејте ги крилцата со пиво. Пивото треба да покрива 2/3 од
    висината на садот.
  • Не е неопходно рерната да биде претходно загреана.
    Поставете ги крилцата да се печат на температура од 220-250°C, околу 50 минути.
  • Севирајте ги пилешките крилца додека сè уште се топли, а неверојатната арома ќе ги собере сита
    на маса!