Пирошки со сирење во форма на триаголник – Рецептот за брза и лесна вечера кој ги освои сите
Овие извонредни триаголници, покрај тоа што имаат богат вкус, истовремено и воодушевуваат со нивната чудесна арома, а под нивната крцкава златна кора се крие кремаст фил од сирење.
Пирошки со сирење во форма на триаголник
Овие извонредни триаголници, покрај тоа што имаат богат вкус, истовремено и воодушевуваат со нивната чудесна арома, а под нивната крцкава златна кора се крие кремаст фил од сирење.
Servings: 4
Ingredients
- 2 јајца
- 50 гр фета сирење
- 50 гр чедар кашкавал
- 240 мл млеко
- 500-530 гр пченично брашно
- Малку магдонос
- 220 мл сончогледово масло
- 1 кафена лажица мелен црвен пипер
- Половина супена лажица сода бикарбона или пециво
- 1 кафена лажица сол
- По вкус мелен црн пипер
Instructions
- Во длабок сад, додадете ги јајцата, фета сирњето, изренданиот чедар кашкавал, млекото, исечениот магдонос, пецивото и зачините и добро измешајте сите состојки заедно.
- Следно, постепено додадете го и брашното и замесете го тестото. Истото, не треба да се лепи по вашите раце.
- Подготвеното тесто поделете го на две половини. На работната површина, врз која е нанесено брашно, замесете кружна пита со дебелина од 2 центиметри.
- Исечете ја питата на 8 триаголници.
- Загрејте ја тавата со многу сончогледово масло и испржете ги триаголнците, до нивно добивање на златна боја.