Полнети компири – „Ги издлабив и ги наполнив со оваа смеса, вакво вкусно јадење можам секој ден да јадам “
Полнетите компири се уникатно и превкусно домашно јадење кое едноставно се топи во уста, а кое притоа лесно може секој да ги приготви, без многу труд до неодоливи резултати!
Полнети компири
Полнетите компири се уникатно и превкусно домашно јадењекое едноставно се топи во уста, а кое притоа лесно може секој да ги приготви,без многу труд до неодоливи резултати!
Servings: 4
Ingredients
- 5 компири
- 1 супена лажица кисела павлака
- 1 кафена лажица сенф
- 1 голем колбас
- 40 гр кашкавал
- По вкус сув копар, сол и мелен црн пипер
Instructions
- Измијте и исечете ги компирите така што ќе може да стојатна рамна површина. Поставете ги со исечениот дел на хартија за печење,претходно премачкана со масло за готвење и поставете ги во претходно загреанарерна на 180°C.
- Исечете ги компирите и од спротивната страна. Со помош накафена лажица, извадете ја нивната средина, но без да го оштетите дното.
- Измешајте кисела павлака, сенф, исечен лук, сув копар,сол и мелен црн пипер.
- Исечете ги колбасот и кашкавалот на мали парчиња.
- Секој од компирите наполнете го најпрво со смесата одкисела павалка, потоа додадете малку кашкавал и колбас и одозгора повторно одпавлаката. Печете ги полнетите компири уште 10 дополнителни минути.
- Испечените полни компири треба да се сервираат топли,додека кашкавалот да се растопи. Одозгора може да додадете зачин по ваш вкус.