Потпечени лепчиња со извонредна смеса од лук и кашкавал – Уникатен вкус на кој не може да се одолее
Ова не се само обични лепчиња со кашкавал, туку лепчиња со неверојатен вкус кој се должи на превкусната смеса со која се премачкани. Се подготвуваат многу брзо, а за совршен додаток кон сите јадења.
Потпечени лепчиња со лук и кашкавал
Ова не се само обични лепчиња со кашквал, туку лепчиња соневеројатен вкус кој се должи на превкусната смеса со која се премачкани. Сеподготвуваат многу брзо, а за совршен додаток кон сите јадења.
Servings: 4
Ingredients
- 1 багет (француски леб)
- 100 гр кашкавал
- 2-3 чешниња лук
- 100 гр путер
- По ваш вкус зелени зачини
Instructions
- Исечете го багетот на кругови.
- Претходно извадете го путерот од ладилникот, за да омекнеубаво, а потоа додадете го во садот.
- Кога путерот ќе омекне, додадете 2-3 чешниња лук, претходноситно исечени или изгмечени. Воедно додадете ги и исто исечените зелени зачинии ситно изренданиот кашкавал. Добро измешајте ги состојките.
- Секое парче леб премачкајте го со добиената смеса сокашкавал и поставете ги во сад за печење.
- Вклучете ја рерната да се загрее на 200°C, а потоа поставете ги лепчињата да се печат на 5-7минути.