Пржени лепчиња – „Сите ги потопуваат во јајце, а еве што им додавам јас за да да бидат неверојатно меки“
Секој од нас има приготвувано пржени лепчиња за појадок, а речиси и да не постои некој кој не го обожава овој вкусен оброк. Вообичаено ги потопуваме во смеса од јајце и малку кисело млеко, но денес ви ја откриваме тајната на совршено меките пржени лепчиња!
Совршено меки пржени лепчиња
Секој од нас има приготвувано пржени лепчиња за појадок, а речиси и да не постои некој кој не го обожава овој вкусен оброк. Вообичаено ги потопуваме во смеса од јајце и малку кисело млеко, но денес ви ја откриваме тајната на совршено меките пржени лепчиња!
Servings: 4
Ingredients
- 4 јајца
- 9 парчиња бел леб
- 200 мл масло за готвење
- 1 кантичка кисело млеко
- 1 кафена лажица сода бикарбона
- По вкус сол
Instructions
- Измешајте ја содата со киселото млеко, а потоа добиената смеса изматете ја заедно со јајцата. Лесно посолете по ваш вкус. Загрејте масло во тава и секое парче леб потопете го во смесата, а потоа испржете го и од двете страни. На крај поставете ги на хартија да се впие вишокот масло.