Рецептот за овие превкусни домашни соленки со сирење е неверојатно лесен за правење, а за истите нема да ви биде потребно ниту едно јајце. Сервирани со вино, тие се совршена закуска за вашите гости!

Соленки со сирење, без јајца

Рецептот за овие превкусни домашни соленки со сирење е неверојатно лесен за правење, а за истите нема да ви биде потребно ниту едно јајце. Сервирани со вино, тие се совршена закуска за вашите гости!
Total Time1 hour 30 minutes
Course: закуска
Cuisine: Француска
Клучни зборови: соленки
Servings: 4

Ingredients

  • 2 кафени шолји сирење
  • 125 гр мек путер
  • 1 кафена шолја кисело млеко
  • Половина кафена лажица сода бикарбона
  • 3 кафени шолји брашно
  • 1 пакетче пециво

Instructions

  • Во сад, крупно изрендајте го сирењето. Добро измешајте го киселото млеко со содата. Додадете го сирењето, следно и путерот и добро измешајте ги сите состојки заедно.
  • Потоа на порции додадете ги претходно измешаните пресеаното брашното и пецивото. Замесете меко тесто, поставете го во најлонски плик и оставете го да отстои 1 час во ладилникот.
  • Извадете го тестото и поставете го на работна површина, врз која е нанесена брашно, а потоа обликувајте кора од тестото со дебелина од 0,5 центиметри. Исечете ја кората на правоаголници или стапчиња и истите подредете го во сад, покриен со хартија за печење.
  • Поставете ги да се печат 20 минути во претходно загреана рерна на 200°C.