Топен кашкавал во рерна – Неодолив рецепт готов за половина час
4 јајца, шолја млеко- Супер лесен рецепт со величествено растопен кашкaвал кој буквално се топи во уста, кој дефинитивно ќе го одобрат нашите мајки и баби. Специјалитетот со кашкавал никого не остава рамнодушен, а еве како лесно да го приготвите уште денес.
Топен кашкавал во рерна
4 јајца, шолја млеко- Супер лесен рецепт со величествено растопен кашкaвал кој буквално се топи во уста, кој дефинитивно ќе го одобрат нашите мајки и баби. Специјалитетот со кашкавал никого не остава рамнодушен, а еве како лесно да го приготвите уште денес.
Servings: 4
Ingredients
- 250 гр кашкавал
- 4 јајца
- 250 мл пресно млеко
- 5-6 супени лажици брашно
- 1 кафена лажица сода бикарбона
- 1 супена лажица путер
- Малку сол
Instructions
- Добро изматете ги јајцата, а потоа кон истите постепено додадете го млекото, а на крај и брашното измешано со содата.
- Изрендајте го кашкавалот и додадете го кон претходната смеса. Посолете на вкус и додадете 1 лажица растопен путер. Добро измешајте ја смесата.
- Премачкајте го садот за печење со масло за готвење и печете го специјалитетот 30 минути, на 200°C, до негово добивање на златна боја. Оставете го кашкавалот да се излади малку пред да сервирате.
Пријатен апетит!